Minciunele

Minciunele

Minciunele

Se pare ca denumirea acestui desert i se potrivește de minune. La prima vedere rotunde și mari, dar cînd muști, în interior dai de ,,minciuna", adică de o gaură. Dar nu e totul pierdut, căci aceasta gaură este perfecta pentru a o umple cu o cremă delicioasă pe care voi o preferați. Așadar, să vă spun cum le-am făcut și ce ingrediente am folosit.

Ingrediente:

  1. 2 ouă
  2. 2 linguri de smântână
  3. 2 linguri de zahăr
  4. 3 linguri de ulei
  5. 1 plic zahar vanilat
  6. 1 virf de cutit de bicarbonat de sodiu
  7. 2 pahare (250 gr.paharul) de faina.



Se pun toate ingredientele împreună într-un vas fără o ordine oarecare. Se amesteca toate bine si se framinta aluatul (cam 5 min.) pînă obținem o cocă  netedă, care ușor se dezlipeste de pe mâini. Punem coca de aluat la rece pe 20 minute.



Dupa ce aluatul s-a racit il intindem subtire ca pentru coltunasi.



Cu un pahar mic, obisnuit dăm formă aluatului.


 

Punem într-un ceaunel ulei rafinat (în ulei de casa daca le prajim, vor fi prea grase) și le prajim, tot timpul amestecîndu-le ca să se rumenească uniform.



Minciunelele prajite se pudreaza dupa ce se racesc. Pofta buna..!!! Sunt sigura ca le veti indragi..!!!





Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește