Se pare ca denumirea acestui desert i se potrivește de minune. La prima vedere rotunde și mari, dar cînd muști, în interior dai de ,,minciuna", adică de o gaură. Dar nu e totul pierdut, căci aceasta gaură este perfecta pentru a o umple cu o cremă delicioasă pe care voi o preferați. Așadar, să vă spun cum le-am făcut și ce ingrediente am folosit.
Ingrediente:
Se pun toate ingredientele împreună într-un vas fără o ordine oarecare. Se amesteca toate bine si se framinta aluatul (cam 5 min.) pînă obținem o cocă netedă, care ușor se dezlipeste de pe mâini. Punem coca de aluat la rece pe 20 minute.
Dupa ce aluatul s-a racit il intindem subtire ca pentru coltunasi.
Cu un pahar mic, obisnuit dăm formă aluatului.
Punem într-un ceaunel ulei rafinat (în ulei de casa daca le prajim, vor fi prea grase) și le prajim, tot timpul amestecîndu-le ca să se rumenească uniform.
Minciunelele prajite se pudreaza dupa ce se racesc. Pofta buna..!!! Sunt sigura ca le veti indragi..!!!