Minciunele

Minciunele

                                                                                   Minciunele

Se pare ca denumirea acestui desert i se potriveste de minune...La prima vedere rotunde si mari,dar cind musti...inauntru dai de ,,minciuna" ,adica de o gaura...Dar....nu e totul pierdut...caci aceasta gaura este perfecta pentru a o umple cu o crema delicioasa pe care voi o preferati..Asa dar...sa va spun cum le-am facut si ce ingrediente am folosit.

Ingrediente:2 oua,2 linguri de smintina,2 linguri de zahar,3 linguri de ulei,1 plic zahar vanilat,1 virf de cutit de bicarbonat de sodiu,2 pahare (250 gr.paharul) de faina.

Se pun toate ingredientele impreuna intr-un vas fara o ordine oarecare.Se amesteca toate bine si se framinta aluatul (cam 5 min.)pina obtinem o coca  neteda,care usor se dezlipeste de pe mini.Punem coca de aluat la rece pe 20 min.

Dupa ce aluatul s-a racit il intindem subtire ca pentru coltunasi.

Cu un pahar mic,obisnuit ,taiem aluatul.

Punem intr-un ceaunel ulei rafinat(in ulei de casa daca le prajim, vor fi prea grase)si le prajim,tot timpul amestecindu-le ca sa se rumeneasca uniform

Minciunelele prajite se pudreaza dupa ce se racesc.Pofta buna..!!!Sunt sigura ca le veti indragi..!!!