Mini Pizza

Mini Pizza

Mini Pizza

Ingrediente:

  1. 300 ml apă
  2. 15 gr drojdoe
  3. 1 linguriță sare
  4. 1 lingură zahăr
  5. 3 pahare făină (1 pahar- 250 gr).Se pregătește maiaua: 50 ml apă călduță, se pune drojdia, zahărul, 2 linguri de făină. Se amestecă bine compoziția. Se lasă să se odihmească,la loc cald, 10- 15 min pînă se mărește în volum.Se pune 2 pahare de făină într-un vas. Se adaugă sarea. Se toarnă apa călduță cîte puțin. Se amestecă cu lingura de lemn.Amestecul va fi moale. Se pune maiaua. Se amestecă și se adaugă încă un pahar de făină. Se amestecă compozișia bine, bine să nu avem cocolașe. Aluatul trebuie să fie moale, moale să se țină de palme. Se moaie mîna în ulei și se desprinde aluatul de pe mîni. Se adună spre mijloc. Se stropește cu ulei.

Se acoperă cu un prosop și se lasă să se odihnească timp de 40- 45 min la loc cald.Aluatul trebuie sa se ridice in volum. Daca doriti îl puteti lasa sa mai stea, dupa ce a crescut la cald, in frigider 24 de ore, dar nu neaparat.Se unge masa de lucru cu ulei. Se moaie palmele în ulei și se rupe aluatul. Se fac biluțe.Biluțele se odihnesc 20-25 minute. Cu palmele unse în ulei bilele se întind. Turtițele unse se așează pe tava tapetată cu făină.Turtițele se odihnesc în tavă încă 20 min. Se ung cu pastă de tomate. Se pune amestecul din carne, ciuperci și ceapă. La dorință punem și felii de roșii.
Se pun încuptorul supraîncălzit la 180 grade, timp de 25- 30 min. Înainte de a le scoate din cuptor, se presoară cașcavalul dat prin răzătoare. Se lasă în cuptor încă 2 min. După ce se scot din cuptor, se acoperă cu o peliculă, apoi cu un prosop pe 15- 20 minute.Poftă bună.

Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește