Pampuște cu cartofi și usturoi

Pampște cu cartofi și usturoi

                                        Pampuște cu cartofi și usturoi

Vă prezit o rețetă minunată de pampuște cu usturoi. Așa le zicem noi, în regiunea unde locuim. Sunt moi ca un burete. La prima vedere seamănă cu un burete, dar tot secretul este în modul de fierbere. Aluatul se face pe bază de lapte. Se adaugă și drojdie, și praf de copt. Se fierb pe baie de aburi în doar cîteva minute și nu vom avea nevoie de un cuptor. Utmăriți în continuare ingredientele și modul de pregătire.

Ingrediente: 30 ml apă, 1 linguriță drojdie uscată (sau 10 gr drojdie umedă),  400 gr făină, 1 linguriță praf de copt, 0,50 linguriță sare, 1 linguriță zahăr, 200 gr lapte, 2 linguri ulei, 300 gr cartofi piureu, 3 căței de usturoi.

Într-un vas vom amesteca ingredientele uscate. Vom pune făina cernută, tot aici vom adăuga praful de copt și sarea. 

Dacă folosim drojdie uscată , o vom pune într-o farfurie, vom turna cele 30 ml de apă, vom adăuga zahărul și vom lăsa 5 min să se umple. Eu am folosit drojdie umedă pe care am frecat-o cu zahărul, apoi am adăugat cele 30 ml apă. 

În amestecul de făină am turnat compoziția din drojdie, uleiul, laptele și făina. Am frămîntat bine aluatul ( 10 min). Am modelat o cocă de aluat moale pe care am pus-o într-un vas să se odihnească 1 oră ( acoperită).



Peste 1 oră vom diviza aluatul în 10 bile egale. S-ar putea și mai multe bile, depinde de dimensiunea lor. Întindem fiecare bilă puțin cu citorul, punem în mijloc umplutura și modelăm pampușca, astfel încît umplutura să fie în mijloc.

Punem pampuștele modelate pe cercul de la castronul cu aburi. Le lăsăm să se odihnească 30 min, după care le punem la foc pe baia de aburi. Pampuștele vor fierbe aproximativ 15-20 min. Între timp strivim usturoiul, adăugă la el 2 linguri de ulei și vreo 30 ml apă. Amestecăm. După ce au fiert, le punem pe un talger și turnăm cu o lingură amestecul din usturoi. Poftă bună.



Bunica recomandă


Turte foioase cu cașcaval
Turte foioase cu cașcaval

Turte foioase fără drojdie pe tigaie...

Citește
Turte cu brînză
Turte cu brînză

Turte moi cu brânză de oi...

Citește
Colaci din făină integrală
Colaci din făină integrală

Colaci din făină integrală... Folosim din plin în alimentație făina integrală.

Citește
Budincă din brânză fără făină
Budincă din brânză fără făină

Budincă aerată, fină și delicioasă fără făină....

Citește
Plăcinte foioase pe tigaie
Plăcinte foioase pe tigaie

Plăcinte foiță cu foiță pe tigaie....Cu brânză și multă verdeață.

Citește
Paste scoici umplute în sos la cuptor
Paste scoici umplute în sos la cuptor

Un gust nemaipomenit de gingaș și gustos...

Citește
Plăcinte din făină integrală
Plăcinte din făină integrală

Plăcinte cu brânză din făină integrală.

Citește
Babă din clătite Trio
Babă din clătite Trio

Babă originală din clătite...Un deliciu regal pentru papilele gustative.

Citește
Pizza puhavă cu margini umplute
Pizza puhavă cu margini umplute

Pizza puhavă cu margini umplute cu cașcaval...

Citește
Turte mici pe bază de chișleag
Turte mici pe bază de chișleag

Aluat pe bază de chișleag atît pentru turte, cît și pentru pateuri...

Citește
Turte foioase la cuptor
Turte foioase la cuptor

Turte foioase cu unt și cașcaval....

Citește
Oladii din dovlecel
Oladii din dovlecel

Gustoase de se topesc în gură...

Citește