Pampuște cu cartofi și usturoi

Pampște cu cartofi și usturoi

                                        Pampuște cu cartofi și usturoi

Vă prezit o rețetă minunată de pampuște cu usturoi. Așa le zicem noi, în regiunea unde locuim. Sunt moi ca un burete. La prima vedere seamănă cu un burete, dar tot secretul este în modul de fierbere. Aluatul se face pe bază de lapte. Se adaugă și drojdie, și praf de copt. Se fierb pe baie de aburi în doar cîteva minute și nu vom avea nevoie de un cuptor. Utmăriți în continuare ingredientele și modul de pregătire.

Ingrediente: 30 ml apă, 1 linguriță drojdie uscată (sau 10 gr drojdie umedă),  400 gr făină, 1 linguriță praf de copt, 0,50 linguriță sare, 1 linguriță zahăr, 200 gr lapte, 2 linguri ulei, 300 gr cartofi piureu, 3 căței de usturoi.

Într-un vas vom amesteca ingredientele uscate. Vom pune făina cernută, tot aici vom adăuga praful de copt și sarea. 

Dacă folosim drojdie uscată , o vom pune într-o farfurie, vom turna cele 30 ml de apă, vom adăuga zahărul și vom lăsa 5 min să se umple. Eu am folosit drojdie umedă pe care am frecat-o cu zahărul, apoi am adăugat cele 30 ml apă. 

În amestecul de făină am turnat compoziția din drojdie, uleiul, laptele și făina. Am frămîntat bine aluatul ( 10 min). Am modelat o cocă de aluat moale pe care am pus-o într-un vas să se odihnească 1 oră ( acoperită).Peste 1 oră vom diviza aluatul în 10 bile egale. S-ar putea și mai multe bile, depinde de dimensiunea lor. Întindem fiecare bilă puțin cu citorul, punem în mijloc umplutura și modelăm pampușca, astfel încît umplutura să fie în mijloc.

Punem pampuștele modelate pe cercul de la castronul cu aburi. Le lăsăm să se odihnească 30 min, după care le punem la foc pe baia de aburi. Pampuștele vor fierbe aproximativ 15-20 min. Între timp strivim usturoiul, adăugă la el 2 linguri de ulei și vreo 30 ml apă. Amestecăm. După ce au fiert, le punem pe un talger și turnăm cu o lingură amestecul din usturoi. Poftă bună.Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește