Pancakes Japoneze

Pancakes Japoneze

                                                                   Pancakes Japoneze

Ingrediente: 2 gălbenușuri, 10 gr zahăr, 40 ml lapte, 20 ml ulei, 60 gr făină, 2/3 linguriță praf de copt, 4 albușuri, 40 gr zahăr.

Vom avea nevoie de două vase. Într-un vas vom pune albușurile, în altul vom pune gălbenușurile. Vom bate cu mixerul gălbenușurile cu cele 10 gr de zahăr.

Vom amesteca laptele cu uleiul.

Adăugăm în gălbenușuri compoziția din lapte. Amestecăm. Făina o amestecăm cu praful de copt. O adăugăm cîte puțin în compoziție.


Batem vreo 7 min albușurile cu 40 gr de zahăr pînă obținem o spumă densă.

Adăugăm în aluat cîte puțin albușurile batute și amestecăm de sus în jos cu o spatulă.


Vom avea nevoie de o tigaie de bună calitate. Pentru prima oară o vom unge cu ulei. Cu o lingură  vom turna aluatul în tigaie. Va fi deajuns doar jumătate de lingură de aluat. Punem capacul. Focul trebuie să fie mic. Peste vreo 30 sec, peste bline, mai adăugăm cite puțin aluat. Iarăși punem capacul. Apoi iarăși repetăm acțiunea (în total turnăm aluatul de 3 ori). Cînd blinele s-au rumenit, le întoarcem. 

Pancake-urile sunt gata. Din această cantitate de aluat vom obține vreo 12 bucăți. Se servesc cu fructe sau miere.

Poftă bună.



Bunica recomandă