Pancakes pe bază de chefir

Pancakes pe bază de chefir

    Pancakes pe bază de chefir

Îmi plac foarte mult bucatele făcute din cele mai simple ingrediente, fără prea mult efort pentru și timp. De fiecare dată cînd pregăteam aceste clătite, separam albușurile de gălbenușuri, dar rezultatul nu era reușit. Clătitele nu erau atît de crescute cum mă așteptam. Deaceea am hotărît să găsesc o alterantivă simplă și reușită pentru ca clătitele mele să crească frumos și să fie aerate. Urmăriți mai jos ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 2 ouă, 500 ml chefir ( iaurt cu un procent mic de grăsime și lichid la consistență), 300 gr făină, 3 linguri zahăr, 0,50 linguriță sare, 1 plic zahăr vanilat, 3 linguri ulei, 1 linguriță rasă de bicarbonat de sodiu.

Într-un vas vom bate cu mixerul ouăle ( fără a separa albușurile de gălbenușuri) cu zahărul pînă la o spumă densă ( vom bate 7 minute). 

Vom turna aici chefirul și vom adăuga sarea. Vom amesteca cu telul. 

Punem treptat făina amestecînd încontinuu.  Chiar dacă vă pare că aluatul este un pic mai gros la consistență, făină nu este prea multă. Vom amesteca bine aluatul, evitînd cocolașele. Vom adăuga uleiul și zahărul vanilat. La sfărșit vom pune bicarbonatul de sodiu. Vom lăsa aluatul  10 minute să se odihnească.


Vom pune aluatul în tigaie cu ajutorul unui polonic. Vom unge tigaia cu ulei doar pentru prima clătită. Clătitele se vor coace la foc mic cu capac pe ambele părți.

Se pot servi cu miere, magiun sau smântână.Poftă bună.

Bunica recomandă