Pandispan cu unt și lămâie

Pandispan cu unt și lămâie

     Pandispan cu unt și lămâie

Vreau să vă pezint acest pandispan delicios ce are un gust deosebit de lămâie și unt. După coacere nu se lasă și nu este capricios. Aluatul îl putem folosi la checuri, prăjituri, torturi și brioșe. Este foarte delicios și fin, întrucît adăugăm în aluat unt topit și lămîie. Cînd s-a  răcit, avem tentația să-l tai ca pe chec, dar cînd am gustat o fărâmitură din el, am zis ca mai bine fac din el un tort, atît de delicios a ieșit. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 4 ouă, 2 gălbenușuri, 170 gr zahăr, 120 gr unt, 2 linguri suc de lămîie, 1 linguriță coajă rasă de lămîie, 1 plic zahăr vanilat, 200 gr făină, 4 gr praf de copt.

Într-un vas de sticlă vom pune ouăle, gălbenușurile și zahărul. Vom pune vasul pe baie de apă fierbinte ( vasul să nu stea pe foc) și vom amesteca ouăle cu un tel până ce zahărul se va topi. Verificăm cu degetele.

Topim untul pe baie de aburi. Adăugăm aici sucul de lămâie și coaja rasă de lămâie. Batem ouăle cu mixerul . Le batem 6-8 minute pînă ce vom obține o cremă albă și densă. 



Din amestecul din ouă luam la ochi vreo 200 gr și îl punem în untul topit. Amestecăm bine pînă ce compoziția se va omogeniza.

Amestecăm făina cernută cu praful de copt și zahărul vanilat și le incorporăm în ouăle bătute în 3 reprize. Amestecăm atent aluatul cu o spatulă. Adăugăm amestecul din unt. Amestecăm iarăși cu spatula bine, bine.

Punem aluatul într-o tavă ( 16 cm) tapetată cu hărtie.

Coacem pandispanul 25- 30 min la temperatura de 180C. 

Scoatem pandispanul din cuptor peste vreo 30 min după ce stingem cuptorul. 



Bunica recomandă


Turte foioase cu cașcaval
Turte foioase cu cașcaval

Turte foioase fără drojdie pe tigaie...

Citește
Turte cu brînză
Turte cu brînză

Turte moi cu brânză de oi...

Citește
Colaci din făină integrală
Colaci din făină integrală

Colaci din făină integrală... Folosim din plin în alimentație făina integrală.

Citește
Budincă din brânză fără făină
Budincă din brânză fără făină

Budincă aerată, fină și delicioasă fără făină....

Citește
Pateuri pe bază de lapte cu cartofi
Pateuri pe bază de lapte cu cartofi

Pateuri moi pe bază de lapte. O rețetă simplă și economă.

Citește
Plăcinte foioase pe tigaie
Plăcinte foioase pe tigaie

Plăcinte foiță cu foiță pe tigaie....Cu brânză și multă verdeață.

Citește
Plăcinte din făină integrală
Plăcinte din făină integrală

Plăcinte cu brânză din făină integrală.

Citește
Pizza puhavă cu margini umplute
Pizza puhavă cu margini umplute

Pizza puhavă cu margini umplute cu cașcaval...

Citește
Babă din clătite Trio
Babă din clătite Trio

Babă originală din clătite...Un deliciu regal pentru papilele gustative.

Citește
Turte mici pe bază de chișleag
Turte mici pe bază de chișleag

Aluat pe bază de chișleag atît pentru turte, cît și pentru pateuri...

Citește
Turte foioase la cuptor
Turte foioase la cuptor

Turte foioase cu unt și cașcaval....

Citește
Oladii din dovlecel
Oladii din dovlecel

Gustoase de se topesc în gură...

Citește