Pateuri cu carne (Beliașuri)

Pateuri cu carne

                                                                                    Pateuri cu carne

Ingrediente: 300 ml apă călduță, 1 lingură rachiu (vodcă, țuică), 1 linguriță sare,1 lingură zahăr, 20 gr drojdie proaspata( mărimea- cît o nucă), 550 gr făină.


Primul pas pe care îl vom face este să dizolvăm drojdia. Vom pune drojdia într-o farfurie și o vom freca cu o lingură, cu zahărul. Nu adaugăm apa. Vom vedea cum drojdia treptat devine lichidă.

Într-un vas turnăm apa, adăugăm drojdia. Amestecăm.

Apoi, pe rînd adăugăm sarea, rachiul și punem doar 500 gr făină. Amestecăm compoziția cu o lingură, pînă ce făina se omogenizează.

Punem vreo 50 gr de făină pe masă. Punem aluatul și îl frămîntăm cu restul făinei. Nu frămîntăm mult aluatul, de altfel se va lipi iarăși de mîni.

Ungem un vas cu ulei și punem aluatul în el. Aluatul, la fel îl ungem cu ulei. Îl acoperim cu o peliculă și il lăsăm să se odihnească 30 min. Peste 30 min îl frămîntăm în vas și iarăși îl lăsăm sa dospească 1 oră. 

Între timp, pregătim umplutura. Umplutura o vom face din 200 gr de tocatură de pui + 200 gr de tocatură de porc+ sare după gust+ 1 ceapă tăiată mărunt sau trecuta prin razatoare+ piper+ 50 gr apă. Amestecăm bine totul.Umplutura o mai pitem usor praji in ulei pe tigaie,dupa care adaugam in ea un ou,amestecam si lasam sa se raceasca..Dupa ce sa racit putem adauga inca jumatate de ceaoa cruda.

Peste 1 oră putem lucra cu aluatul. Se lucrează pe masa unsă cu ulei. Despărțim coca de aluat în 14 părți. Fiecare bilă o întindem cu mînile. Punem în mijloc umplutura, după care o strîngem ca pe o punguță. O presăm cu mîna, dîndu-i forma. La fel procedăm cu fiecare bilă. Cînd am terminat să le modelăm, începem de la prima să le prăjim. Le prăjim într-un ceaun în ulei mult.



După ce s-au prăjit le punem într-un vas așternut cu șervețel de hîrtie. Le acoperim cu o peliculă și un prosop ca să se înmoaie.

Poftă bună!!!