Pateuri pe drojdie umplute cu varză

Pateuri pe drojdie umplute cu varză

                                                                                                        Pateuri

Ingrediente: 200 ml apă călduță, 2 linguri smîntînă, 1 ou, 7 gr drojdie proaspătă, 0,5 linguriță sare, făină cît cuprinde (aluat moale, moale).

Umplutură: varză trecută prin răzătoare măruntă, morcov, codițe de ceapă verde, 2 lingurițe suc de lămîie, piper iute măcinat, sare, 1 gălbenuș de ou.


Se amestecă ingredientele. Drojdia se dizolvă în puțină apă și se adaugă în ingredientele amestecate. Se frămîntă bine, bine aluatul (5-7). Aluatul se pune într-un vas uns cu ulei. Se acoperă cu peliculă alimentară. Se învelește cu un prosop și se lasă să se odihnească pînă cînd aluatul se dublează în volum. Se apasă aluatul, ușor adunîndu-l într-o cocă. Pentru ca pateurile să fie mai moi și pufoase, se pune aluatul odihnit în frigider pe o noapte sau pe o zi. Înainte de a face pateurile, se scoate aluatul să se odihnească si sa se incalzeasca pe masă timp de 2 ore.

Aluatul se împarte în biluțe de mărimea unui ou. Bilele se odihnesc 20 min.

Se întind cu citorul.Se lasa turtele sa se odihneasca 20-25 min.

Se pune umplutura la mijlocul turtiței.

Se modelează pateul.Pateurile modelate se odihnesc t.de 20 min.


Se prăjesc în ulei pe tigaie .Pe tigaie se pun la prajit cu partea incleiata,mai apoi se intorc. Le puteti unge cu ou si le coace, si in cuptor.

Poftă mare!!!