Pateuri pe drojdie umplute cu varză

Pateuri pe drojdie umplute cu varză

Pateuri

Ingrediente:

  1. 200 ml apă călduță
  2. 2 linguri smîntînă
  3. 1 ou
  4. 7 gr drojdie proaspătă
  5. 0,5 linguriță sare
  6. făină cît cuprinde (aluat moale, moale).

Umplutură:

  1. varză trecută prin răzătoare măruntă
  2. morcov
  3. codițe de ceapă verde
  4. 2 lingurițe suc de lămîie
  5. piper iute măcinat
  6. sare
  7. 1 gălbenuș de ou.





Se amestecă ingredientele. Drojdia se dizolvă în puțină apă și se adaugă în ingredientele amestecate. Se frămîntă bine, bine aluatul (5-7). Aluatul se pune într-un vas uns cu ulei. Se acoperă cu peliculă alimentară. Se învelește cu un prosop și se lasă să se odihnească pînă cînd aluatul se dublează în volum. Se apasă aluatul, ușor adunîndu-l într-o cocă. Pentru ca pateurile să fie mai moi și pufoase, se pune aluatul odihnit în frigider pe o noapte sau pe o zi. Înainte de a face pateurile, se scoate aluatul să se odihnească si sa se incalzeasca pe masă timp de 2 ore.

Aluatul se împarte în biluțe de mărimea unui ou. Bilele se odihnesc 20 min.




Se întind cu citorul.Se lasa turtele sa se odihneasca 20-25 min.




Se pune umplutura la mijlocul turtiței.



Se modelează pateul.Pateurile modelate se odihnesc timp de 20 minute.





Se prăjesc în ulei pe tigaie. Pe tigaie se pun la prajit cu partea modelată ,mai apoi se întorc. Le puteți unge cu ou și le coacem, și în cuptor.



Poftă mare!!!






Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește