Pateuri rapide pe bază de chefir (iaurt)

Pateuri pe bază de chefir

Pateuri pe bază de chefir

Ingrediente:


  1. 1 pahar de 200 gr chefir sau iaurt
  2. 1 ou
  3. 3,5 pahare de făină ( 1 pahar- 200gr)
  4. 0,3 linguriță bicarbonat de sodiu
  5. 1 linguriță se sare
  6. 2 lingurițe de zahăr
  7. 4 linguri ulei.

Vom pregăti mai întîi umplutura. Pentru umplutură vom avea nevoie de cartofi piureu+ 1 ceapă tăiată mărunt pe care o vom căli-o ușor pe tigaie. Vom amesteca bine cartofii și ceapa. Vom pune sare și piper după gust. Putem folosi umplutură la dorință. 

Vom pregăti aluatul. Vom amesteca chefirul cu oul, sarea și zahărul.

Vom pregăti făina în care vom pune bicarbonatul de sodiu. În amestecul de chefir, punem treptat făina, mai întîi 3 pahare de făină, apoi dacă aluatul va cere mai multă făină, vom adăuga restul. Aluatul trebuie să se lipească de mîini. Vom amesteca aluatul într-un vas. Vom pune uleiul. Aluatul va fi moale, însă așa cum am pus uleiul, nu se va mai lipi de mîni. Vom obține o cocă moale de aluat.Nu lăsăm aluatul să se odihnească.



Vom lucra pe masa unsă cu ulei. Vom împărți coca de aluat în 10-12 bile. Vom modela pateurile.







După ce le-am modelat pe toate, de la primul le vom prăji pe tigaia încinsă cu ulei. Vom pune fiecare pateu pe șervețel de hîrtie să absoarbe uleiul.



Poftă bună!!!




Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește