Vom pregăti mai întîi umplutura. Pentru umplutură vom avea nevoie de cartofi piureu+ 1 ceapă tăiată mărunt pe care o vom căli-o ușor pe tigaie. Vom amesteca bine cartofii și ceapa. Vom pune sare și piper după gust. Putem folosi umplutură la dorință.
Vom pregăti aluatul. Vom amesteca chefirul cu oul, sarea și zahărul.
Vom pregăti făina în care vom pune bicarbonatul de sodiu. În amestecul de chefir, punem treptat făina, mai întîi 3 pahare de făină, apoi dacă aluatul va cere mai multă făină, vom adăuga restul. Aluatul trebuie să se lipească de mîini. Vom amesteca aluatul într-un vas. Vom pune uleiul. Aluatul va fi moale, însă așa cum am pus uleiul, nu se va mai lipi de mîni. Vom obține o cocă moale de aluat.Nu lăsăm aluatul să se odihnească.
Vom lucra pe masa unsă cu ulei. Vom împărți coca de aluat în 10-12 bile. Vom modela pateurile.
După ce le-am modelat pe toate, de la primul le vom prăji pe tigaia încinsă cu ulei. Vom pune fiecare pateu pe șervețel de hîrtie să absoarbe uleiul.
Poftă bună!!!