Pelimeni în stil romantic

Pelimeni în stil romantic

 Trandafiri cu carne la cuptor

Ingrediente:

  1. 3,5- 4,5 pahare făină ( 1 pahar- 200 gr)
  2. 150 ml apă fierbinte
  3. 50 ml ulei, 1 linguriță sare
  4. 2 ouă.
  5. Umplutura o putem face din brînză+ ou+ sare sau cartofi piureu.

Pentru umplutură vom avea nevoie de 300 gr tocatură de pui+ 1 ceapă medie dată prin blender+ sare și piper după gust. Mai avem nevoie de 3 linguri de pastă de tomate și apă fierbinte.Punem într-un vas 3,5 pahare făină. Într-un pahar de 200 gr turnăm 150 ml apă fierbinte. Tot în acest pahar turnăm 50 ml ulei. Facem o gaură în mijlocul făinii și turnăm compoziția din apă și ulei. Adăugăm sarea. Tot aici adăugăm ouăle bătute. Frămîntăm aluatul. Dacă aluaul se lipește de mîni și mai necesită făină, mai adăugăm treptat și al 4-lea pahar cu făină. Depinde de mărimea ouălor. Dacă obținem un aluat mai rigid doar cu 3,5 pahare de făină, nu este o problema. Cînd aluatul se odihnește, acesta devine mai moale la consistență. Obținem o cocă de aluat pe care o punem acoperită să se odihnească 30 min. 
Peste 30 min putem lucra cu aluatul. Împărțim aluatul în 2 părți. Fiecare parte o întindem cu citorul. Aluatul îl putem întinde fără făină. Întindem o turtă subțire. Dacă dorim, putem presura puțină făină pe masă. Cu un pahar facem cercuri pe turtă.Modelăm trandafirii.Îi punem în tava. Dacă mai rămîne tocatură, putem face perișoare și le putem aranja între trandafiri.


În 500 ml de apă fierbinte dizolvăm pasta de tomate, adăugăm sare după gust. Turnăm compoziția în tava cu trandafiri pînă la jumătate. Dacă este nevoie, mai adăugăm apă. O acoperim cu folie de aluminiu sau cu capac.Dăm tava în cuptorul supraîncălzit la 250 C. Cînd începe totul a fierbe, micșorăm focul la 200 C.


Bunica recomandă