Pîrjoale din cartofi pufoase și moi

Pîrjoale din cartofi

                                                                                  Pîrjoale din cartofi

Ingrediente: 4 cartofi mari cruzi, 4 cartofi fierți în coajă, 6 -8 linguri pline de făină, 1 ou+ 1 gălbenuș, 2 lingurițe sare, 2 lingurițe praf de copt, piper iute, 2 linguri smîntînă, 2 linguri suc de lămîie.

Se decojesc cartofii. Se trec prin răzătoare măruntă. Cartofii cruzi se stropesc cu suc de lămîie. Se adaugă celelalte ingrediente și se amestecă bine, bine compoziția.

Se prăjesc la foc mare pe o parte și pe alta, doar pînă se rumenesc frumos. Se pun pe baie de aburi, sub capac 30 min.

Se servesc fierbinți cu smîntînă, unt topit sau cu mojdei ( usturoi strivit, apă fiartă, sare,puțin piper).

Poftă bună!!!