Pîrjoale din cartofi pufoase și moi

Pîrjoale din cartofi

 Pîrjoale din cartofi

Ingrediente:


  1. 4 cartofi mari cruzi
  2. 4 cartofi fierți în coajă
  3. 6 -8 linguri pline de făină
  4. 1 ou+ 1 gălbenuș
  5. 2 lingurițe sare
  6. 2 lingurițe praf de copt
  7. piper iute
  8. 2 linguri smîntînă
  9. 2 linguri suc de lămîie.



Se decojesc cartofii. Se trec prin răzătoare măruntă. Cartofii cruzi se stropesc cu suc de lămîie. Se adaugă celelalte ingrediente și se amestecă bine, bine compoziția.



Se prăjesc la foc mare pe o parte și pe alta, doar pînă se rumenesc frumos. Se pun pe baie de aburi, sub capac 30 minute.



Se servesc fierbinți cu smîntînă, unt topit sau cu mojdei ( usturoi strivit, apă fiartă, sare, puțin piper).



Poftă bună!!!



Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește