Pizza țărănească ca la mama acasă

Pizza ca la mama acasă

                                                                                         Pizza de casă

Ingrediente aluat:  250 ml lapte calduț, 3,5 pahare făină ( 1 pahar - 200 gr), 1 linguriță sare, 2 lingurițe zahăr, 1 lingură drojdie uscată, 3 linguri ulei de măsline.

Se amestecă laptele cu drojdia, zahărul, sarea, 1 lingură de făină. Maia se lasă să se odihnească 30 min. Se adaugă in maie cîte puțin făina. Se pun la început doar 3 pahare, apoi se adaugă încă jumătate de pahar. Se toarnă deasupra uleiul. Se frămîntă bine. Aluatul trebuie sa se lipească ușor de mîni. Coca de aluat se lasă la dospit 1 oră, după care se lucrează. Însă, pentru ca aluatul să fie mai puhav și moale, peste 1 oră se frămîntă și iarăși se lasă la dospit 40 min. 

Umplutura: pastă de tomate sau 1 roșie dată prin blender, 100 gr măsline tăiate roți, salam sau carne la dorință tăiat la dorință, 4 ciuperci tăiate roți, 1-2 roșii  tăiate roți, 1 ardei tăiat dungi, 200 gr cașcaval (la dorință) trecut prin răzătoare.

Se întinde coca de aluat de mărimea tavei în care se va coace pizza. Tava se va tapeta cu hîrtie.

Se întinde coca de aluat cu citorul. Foaia întinsă se pune atent în tavă. Grosimea foii trebuie sa fie de 1 cm. Se unge cu pasta de tomate și se presoară jumătate din cașcaval.


Se pune proporțional salamul, ardeiul, măslinile, ciupercile și roșiile.


Pizza se pune în cuptor la temperatura 180 grade, pentru 30 min. Cu 5-10 min pînă a fi gata, se presoară cașcavalul rămas și se pune iarăși în cuptor pe 10 min.

Poftă bună!!!