Ingrediente aluat:
Se amestecă laptele cu drojdia, zahărul, sarea, 1 lingură de făină. Maia se lasă să se odihnească 30 min. Se adaugă in maie cîte puțin făina. Se pun la început doar 3 pahare, apoi se adaugă încă jumătate de pahar. Se toarnă deasupra uleiul. Se frămîntă bine. Aluatul trebuie sa se lipească ușor de mîni. Coca de aluat se lasă la dospit 1 oră, după care se lucrează. Însă, pentru ca aluatul să fie mai puhav și moale, peste 1 oră se frămîntă și iarăși se lasă la dospit 40 minute.
Umplutura:
Se întinde coca de aluat de mărimea tavei în care se va coace pizza. Tava se va tapeta cu hîrtie.
Se întinde coca de aluat cu citorul. Foaia întinsă se pune atent în tavă. Grosimea foii trebuie sa fie de 1 cm. Se unge cu pasta de tomate și se presoară jumătate din cașcaval.
Se pune proporțional salamul, ardeiul, măslinile, ciupercile și roșiile.
Pizza se pune în cuptor la temperatura 180 grade, pentru 30 min. Cu 5-10 min pînă a fi gata, se presoară cașcavalul rămas și se pune iarăși în cuptor pe 10 minute.
Poftă bună!!!