Pizza cu blat pe bază de bicarbonat de sodiu

Pizza cu plat de bicarbonat de sodiu

                       Pizza cu blat pe bază de bicarbonat de sodiu

Vă prezint o pizza delicioasă cu blat pe bază de bicarbinat de sodiu. Se face foarte rapid, iar aluatul nu necesită dospire îndelungată. Eu am folosit toppingde piept de pui, dar voi, dragi gospodine, puteți folosi salam sau chiar crenvuști. Puteți adăuga două feluri de cașcaval și legume la dorință. Cantitatea aluatului și ingredientele sunt pentru două pizze mari. Urmăriți în continuare ingredientele pentru aluat, pentru topping și modul de preparare.

Ingrediente pentre aluat: 500 ml chefir de 2,5% ( sau smântână de 15%), 1 ou, 1 linguriță rasă sare, 2 lingurițe zahăr, 1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu, 650-660 gr făină, 3 linguri ulei de măsline.

Ingrediente pentru topping: 350 gr piept de pui, 250 gr cașcaval ( putem pune cașcaval de două feluri, Mozzarela și Parmegiano), 1 ardei, 5 ciuperci, 1 roșie, 150 gr sos de roșii.

Într-un vas punem chefirul cu bicarbonatul de sodiu, sarea și zahărul. Lăsăm amestecul 20 minute să fermenteze. Adăugăm oul bătut. Punem treptat făina. Frămîntăm aluatul, dar nu pînă la gata. Îl punem pe masa de lucru. Peste aluat punem uleiul și modelăm o cocă de aluat moale. Nu o modelăm mult, doar vreo 3 minute. O punem pe masă acoperită să se odihnească 15-20 min.

Între timp pregătim umplutura. Pieptul de pui îl condimentăm și îl prăjim la foc mediu pe tigaie cu capac. Îl feliem cu mâinile. Roșia o tăiem roți subțiri, o folosim doar pentru o pizza. Cele două feluri de cașcaval le trecem prin răzătoare (dacă folosim Mozzarela, îl tăiem felii subțiri). Ardeiul îl tăiem felii, ciupercile - roți.

Împărțim coca de aluat în două. Întindem cu citorul fiecare cocă . Eu am modelat o pizză în tavă rotundă și una în tavă dreptunghiulară. Tapetăm tava cu hîrtie, punem foaia de pizza în tavă. Marginile le răsucim. Întindem pasta de tomate. Punem un fel de cașcaval. Punem restul topping-ului. La fel procedăm și cu al doilea blat.Punem pizza în cuptorul supraîncălzit la 200C timp de 20 min pînă ce marginile aluatului vor fi coapte. Cu 5 minute înainte de ascoate pizza din cuptor presurăm celălalt tip de cașcaval. Peste 5 minute putem scoate pizza din cuptor. Pizza se acoperă cu un prosop și se rasă 10 min, după care se servește.

Bunica recomandă