Pizza cu blat pe bază de bicarbonat de sodiu

Pizza cu plat de bicarbonat de sodiu

                       Pizza cu blat pe bază de bicarbonat de sodiu

Vă prezint o pizza delicioasă cu blat pe bază de bicarbinat de sodiu. Se face foarte rapid, iar aluatul nu necesită dospire îndelungată. Eu am folosit toppingde piept de pui, dar voi, dragi gospodine, puteți folosi salam sau chiar crenvuști. Puteți adăuga două feluri de cașcaval și legume la dorință. Cantitatea aluatului și ingredientele sunt pentru două pizze mari. Urmăriți în continuare ingredientele pentru aluat, pentru topping și modul de preparare.

Ingrediente pentre aluat: 500 ml chefir de 2,5% ( sau smântână de 15%), 1 ou, 1 linguriță rasă sare, 2 lingurițe zahăr, 1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu, 650-660 gr făină, 3 linguri ulei de măsline.

Ingrediente pentru topping: 350 gr piept de pui, 250 gr cașcaval ( putem pune cașcaval de două feluri, Mozzarela și Parmegiano), 1 ardei, 5 ciuperci, 1 roșie, 150 gr sos de roșii.

Într-un vas punem chefirul cu bicarbonatul de sodiu, sarea și zahărul. Lăsăm amestecul 20 minute să fermenteze. Adăugăm oul bătut. Punem treptat făina. Frămîntăm aluatul, dar nu pînă la gata. Îl punem pe masa de lucru. Peste aluat punem uleiul și modelăm o cocă de aluat moale. Nu o modelăm mult, doar vreo 3 minute. O punem pe masă acoperită să se odihnească 15-20 min.

Între timp pregătim umplutura. Pieptul de pui îl condimentăm și îl prăjim la foc mediu pe tigaie cu capac. Îl feliem cu mâinile. Roșia o tăiem roți subțiri, o folosim doar pentru o pizza. Cele două feluri de cașcaval le trecem prin răzătoare (dacă folosim Mozzarela, îl tăiem felii subțiri). Ardeiul îl tăiem felii, ciupercile - roți.

Împărțim coca de aluat în două. Întindem cu citorul fiecare cocă . Eu am modelat o pizză în tavă rotundă și una în tavă dreptunghiulară. Tapetăm tava cu hîrtie, punem foaia de pizza în tavă. Marginile le răsucim. Întindem pasta de tomate. Punem un fel de cașcaval. Punem restul topping-ului. La fel procedăm și cu al doilea blat.



Punem pizza în cuptorul supraîncălzit la 200C timp de 20 min pînă ce marginile aluatului vor fi coapte. Cu 5 minute înainte de ascoate pizza din cuptor presurăm celălalt tip de cașcaval. Peste 5 minute putem scoate pizza din cuptor. Pizza se acoperă cu un prosop și se rasă 10 min, după care se servește.





Bunica recomandă


Turte foioase cu cașcaval
Turte foioase cu cașcaval

Turte foioase fără drojdie pe tigaie...

Citește
Turte cu brînză
Turte cu brînză

Turte moi cu brânză de oi...

Citește
Colaci din făină integrală
Colaci din făină integrală

Colaci din făină integrală... Folosim din plin în alimentație făina integrală.

Citește
Budincă din brânză fără făină
Budincă din brânză fără făină

Budincă aerată, fină și delicioasă fără făină....

Citește
Plăcinte foioase pe tigaie
Plăcinte foioase pe tigaie

Plăcinte foiță cu foiță pe tigaie....Cu brânză și multă verdeață.

Citește
Paste scoici umplute în sos la cuptor
Paste scoici umplute în sos la cuptor

Un gust nemaipomenit de gingaș și gustos...

Citește
Plăcinte din făină integrală
Plăcinte din făină integrală

Plăcinte cu brânză din făină integrală.

Citește
Pizza puhavă cu margini umplute
Pizza puhavă cu margini umplute

Pizza puhavă cu margini umplute cu cașcaval...

Citește
Babă din clătite Trio
Babă din clătite Trio

Babă originală din clătite...Un deliciu regal pentru papilele gustative.

Citește
Turte mici pe bază de chișleag
Turte mici pe bază de chișleag

Aluat pe bază de chișleag atît pentru turte, cît și pentru pateuri...

Citește
Turte foioase la cuptor
Turte foioase la cuptor

Turte foioase cu unt și cașcaval....

Citește
Oladii din dovlecel
Oladii din dovlecel

Gustoase de se topesc în gură...

Citește