Pizza în condiții de casă

Pizza în condiții de casă

                                                            Pizza în condiții de casă

Una din mîncărurile mele preferate este pizza ....Am încercat multe rețete de aluat, dar am scris-o în caiețelul meu cu noțite și pe aceasta. Este o rețetă simplă, dar rezultatul este foarte reușit. Foarte mult contează etapele ce sunt ca o regulă în prepararea aluatului. Aluatul la margini are o crustă crocantă deasupra, iar în interior este foarte moale. Pentru topping putem folosi orice avem în frigider: salam, piept de pui, cașcaval, diferite sosuri, legume, măsline, porumb. Bucătarii în domeniu consideră că topping-ul trebuie să conțină nu mai mult de 3 ingrediente, dar fiecare face așa cum preferă. Eu prefer să pun mai mult de 3 ingrediente. Iată pașii pentru a face aluatul pentru pizza.

Ingrediente aluat: 300 ml apă, 500-550 gr făină, 50 ml ulei de măsline sau de floarea- soarelui, 1 linguriță rasă de sare, 1 lingură cu vîrf de zahăr, 10 gr drojdie uscată sau 20 gr drojdie proaspătă.

Pregătim compoziția din drojdie. Într-o farfurie mică frecăm cu o lingură drojdia cu zahărul pînă ce compoziția va deveni lucidă. Adăugăm aici 50 ml apă din cele 300 ml. Amestecăm.


Apă pe care o folosim trebuie să fie abea călduță. Punem în vasul în care vom frămînta aluatul apă, uleiuri și sarea.

Apoi punem doar 200 gr din făină. Aluatul va fi lichid.

Adăugăm aici compoziția din drojdie și apă. Amestecăm bine și lăsăm aluatul să se odihnească 15 min.

Peste 15 min, punem restul făinii în vas (lăsăm un pumn de făină pentru modelat), amestecăm aluatul.

Punem făina rămasă pe masă, punem în ea aluatul și modelăm coca de aluat netedă.

Dacă aluatul se lipește de mîni, ungem coca cu ulei și iarăși puțin o frămîntăm.

Lăsăm aluatul să se odihnească 1 oră.

Peste 1 oră, putem modela pizza. Despărțim coca în 3 părți. Vom obține 3 pizze. Cu citorul facem o turtă subțire. O punem pe o tava tapetată cu făină. Marginile le îndoim și le lipim. Punem mai întîi sosul de roșii sau ketchup, cașcavalul ,apoi celelalte ingrediente pentru topping.


Punem pizza în cuptorul supraîncălzit pînă ce marginile se vor coace, iar umplutura va fi la fel coaptă.

Putem servi pizza chiar și fierbinte.

Poftă bună.


Bunica recomandă