Pizza puhavă cu margini umplute

Pizza puhavă cu margini umplute

                                                    Pizza puhavă cu margini umplute cu cașcaval

Astăzi am preparat o pizza boierească, pot să spun... De multe ori, membrii familiei au obiceiul să nu termine de mîncat marginile pizzei, dar de data aceasta am pus în ele umplutură, astfel încît au mîncat-o cu plăcere. Pizza conține un aluat moale și topping din salam, carne și legume. Voi, gospodinelor, puteți pune topping la dorință, ceea ce aveți la voi în frigider, fie legume sau carne. Urmăriți mai jos ingredientele și etapele preparării aluatului.

Ingrediente aluat: 250 ml.chefir, 2 ouă, 0,5 linguriță rasă bicarbonat de sodiu, 7 gr.drojdie proaspătă, 1 linguriță de sare, 1 lingura de zahăr, 1 lingura de ulei (pentru uns marginile pizzei inainte de a o da în cuptor, făină cît cuprinde. Ați remarcat combinația bicarbonat de sodiu + drojdie ? O folosesc în ultimul timp și să știți, că aluatul este deosebit de cel făcut doar pe drojdie. A doua zi ramîne la fel de puhav, puțin fraged de parcă numai ce e scos din cuptor.

Ingrediente topping: puteți folosi roșii , carne de pui sau salam, cașcaval sau brînză închegată de casă, sos de roșii, ardei ș.a.legime.

Într-un vas dizolvăm drojdia în putina apa,dupa care vom adauga zaharul. Lăsăm amestecul să se odihnească 10 min. Turnăm amestecul de drojdie în chefirul calduț. Adăugăm ouăle bătute puțin, după care, vom adăuga treptat făina împreună cu bicarbonatul. Framîntăm aluatul pîna coca se va desprinde de pe mînă. Aluatul trebuie să fie unul moale. Vom pune coca de aluat să se odihnească acoperită cu un prosop într-un vas uns cu ulei, timp de minim 1 oră. Dupa 1 ora, apăsăm aluatul și îl mai framîntăm puțin. Lăsăm iarași să se odihnească 30-40 min, dupa care modelam pizza.

Din această cocă vom prepara 2 pizze. Vom despărți coca de aluat în două bile. Vom întinde turta cu citorul.

Pe marginile unse cu ulei vom pune brînza (am folosit brînză închegată de vaci, pe care o consider sănătoasă și care este perfectă la gust) trecută prin răzătoare. 

Vom lipi marginile cu acuratețe și vom pune atent turta pe o tavă tapetată cu hîrtie. Vom unge mijlocul cu sosul de roșii. 


Vom pune deasupra roși felii, ardeiul rondele, carnea de pui. Pe altă pizza vom pune deasupra roși felii, ardeiul , salamul.


Vom pune pizzele în cuptorul supraîncălzit(180 gr.) din timp pe 15-20 min, după care vom rade deasupra cașcavalul sau brînza. Vom lăsa tava în cuptor încă 5 min, după care o vom scoate. Pizza este gata...Ca sa fie mai moale, după ce scoatem pizza din cuptor o acoperim cu un prosop gros și deasupra prosopului punem o peliculă.Bunica recomandă