Plăcintă boierească
Uneori suntem prea ocupate ca sa facem placinte cu foi de casa si atunci apelam la asa zisul,,Lavas"din comert.In ,,doi timpi si trei miscari"placinta noastra e gata pentru ai bucura pe cei dragi.Aceasta varianta e binevenita si pentru acele gospodine,care nu iubesc sa se joace cu aluatul sau inca nu au deprinderea de a-l minui..Asadar, sa va scriu cum am facut-o.
Ingrediente:3 foi mari ( 30/30 diametrul) de lavas,500 gr.brinza proaspata de vaci,200 gr.smintina,6 oua (4 pentru amestecul din ou si smintina si 2 pentru brinza),verdeata.
Tragem atentie la un detaliu:Foile trebuie sa fie moi si flexsibile,nu tare uscate..!!!
Brinza o impartim in doua parti,caci placinta o vom face cu o foaie umpluta doar cu brinza si 2 foi cu brinza si vetdeata(practic asa metoda,deoarece nu toti iubesc verdeata)
Oule le amestecam cu 100 gr.smintina,sare dupa gust.
Ungem foaia cu smintina
Punem umplutura si o rulam
Foile rulate le punem in tava tapetata cu hirtie si unsa cu ulei.Amestecul din oua si smintina il turnam peste placinta si o punem in cuptor.
Placinta o coacem 30 min.t.180 gr.pina se rumeneste frumos.
Scoasa din cuptor,placinta nu se unge cu nimic.O servim calda,chiar fierbinte..
Placinta coapta din foi de lavas se primeste molcuta,gustoasa si e o buna alternativa cind pofta de placinte e mare,dar timpul ne preseaza...