Plăcintă boierească din lavaș și brînză

Blăcintă boierească din lavaș și brînză

                                                                         Plăcintă boierească

Uneori suntem prea ocupate ca sa facem placinte cu foi de casa si atunci apelam la asa zisul,,Lavas"din comert.In ,,doi timpi si trei miscari"placinta noastra e gata pentru ai bucura pe cei dragi.Aceasta varianta e binevenita si pentru acele gospodine,care nu iubesc sa se joace cu aluatul sau inca nu au deprinderea de a-l minui..Asadar, sa va scriu cum am facut-o.

Ingrediente:3 foi mari ( 30/30 diametrul) de lavas,500 gr.brinza proaspata de vaci,200 gr.smintina,6 oua (4 pentru amestecul din ou si smintina si 2 pentru brinza),verdeata.

Tragem atentie la un detaliu:Foile trebuie sa fie moi si flexsibile,nu tare uscate..!!!


Brinza o impartim in doua parti,caci placinta o vom face cu o foaie umpluta doar cu brinza si 2 foi cu brinza si vetdeata(practic asa metoda,deoarece nu toti iubesc verdeata)

Oule le amestecam cu 100 gr.smintina,sare dupa gust.

Ungem foaia cu smintina

Punem umplutura si o rulam

Foile rulate le punem in tava tapetata cu hirtie si unsa cu ulei.Amestecul din oua si smintina il turnam peste placinta si o punem in cuptor.

Placinta o coacem 30 min.t.180 gr.pina se rumeneste frumos.

Scoasa din cuptor,placinta nu se unge cu nimic.O servim calda,chiar fierbinte..

Placinta coapta din foi de lavas se primeste molcuta,gustoasa si e o buna alternativa cind pofta de placinte e mare,dar timpul ne preseaza...





Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește