Plăcinte cu dovleac

Plăcinte cu dovleac

                                                                      Plăcinte cu dovleac

Dragi gospodine, pentru aceste placinte am pregatit o noua reteta ,ce contine ingrediente simple,dar care este perfecta anume pentru dovleac si mere.De ce? Deoarece sucul slobozit din dovleac atit de bine se imbiba in acest aluat,incit foile devin moi,moi,fine si delicioase. Din practica mea de ani confirm, că fiecare produs alimentar folosit ca umplutura pentru placinte are aluatul corespunzator,chiar daca uneori mai facem excepții...Asadar... sa va scriu reteta...

Ingrediente aluat:300 ml.apa calduta,2 linguri de ulei,2 linguri 6% de otet,1 lingura de zahar,1 lingurita de sare,faina cit cuprinde(puneti 3 pahare de 200 gr.,framintati si mai adaugati la necesitate)Aluatul sa fie molcut,nu virtos.

Umplutura o vom face din dovleac dat prin răzătoare,ulei 50 ml.sau unt topit.

Amestecăm ingredientele și frămîntăm bine aluatul,dar acest lucru il facem in vasul in care am pus toate ingredientele.Presuram pe masa putina faina si punem aluatul pe masa.Framintam pina aluatul va deveni elastic si neted.Coca de aluat o impartim imediat in 10 parti egale.Facem bilute,le ungem cu ulei si punem peste ele o pelicula.

Inntindem bilutele de marimea unei farfurii mici.Intt-o farfurie mai mare turnam pitin ulei si punem turtita .Ungem abundent fiecare turta suprapusa.

Cind incepem a modela placinta intoarcem turtele ca sa incepem a lucra cu prima pe care am intins-o.

Foaia nu trebuie chiar tare sa o intindem,deoarece dovleacul este greu si mult si poate sa o rupa.Inainte de a pune dovleacul ungem foaia cu ulei.Putem peste ulei presura 1,2 linguri de amidon de cartofi pentru a imbiba sucul slobozit de la dovleac.Presuram peste dovleac zahar si rulam foia.Dovleacul il punem in strat gros doar pina la jumatate,cealalta jumatate o ungem generos cu ulei .Dupa ce am rulat foaia,stringem marginile placintei si le intoarcem sub ea.



Inainte de a pune placintele in cuptor le ungem cu ou.

Placintele se coc t.de 40 min.180 gr.

Dupa ce le scoatem din cuptor le ungem cu unt topit si( optional vanilina).Le acoperim cu un prosop pe 20 min.



Pofta buna !!!


Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește