Plăcinte foioase pe tigaie

Plăcinte foioase pe tigaie

                                                   Plăcinte foioase pe tigaie

Le-aș spune placinte orientative,căci le-am făcut din ce am găsit în frigider, le-am făcut la solicitarea celor dragi...! Așa cum am să atasez mai multe poze, nu am sa le fac o descriere amplă și voi trece direct la acțiune. Urmăriți pașii pe care i-am făcut pentru a face aceste plăcintuțe ca spirala și care se desprind după coacere foiță cu foiță.

Ingrediente: 600 -700 gr.făină albă (depinde de umeditatea făinii și mărimea oului), 500 gr.chefir, 1 ou, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de zahăr,2 lingurite  praf de copt sau  1 lingurita bicarbonat de sodiu.

Umplutura: 300 gr.cașcaval, 1 mănunchi de mărar proaspat.


Mod de preparare: ingredientele trebuie să fie de t. camerei. În chefirul de t. camerei punem bicarbonatul de sodiu sau praful de copt și îl amestecăm bine. Punem oul bătut în chefir. În făină punem sarea și zahărul. Pasul urmator ar fi să punem chefirul în făina pregătită, însă, noi vom pune cîte puțină făină în amestecul de chefir, ca să vedem cît va merge, deoarece nu cunoaștem umeditatea făinii pe care o folosiți. Frămîntăm bine aluatul (7-10 min). După frămîntare coca de aluat trebuie să fie moale.

Aluatul frămîntat îl acoperim să se odihnească 30 min.

Împărțim aluatul obținut în 6 parți egale și facem biluțe.

Fiecare biluță o presurăm cu făină, le punem în punguțe de peliculă și le lăsăm să se odihnească 40-50 min. Atenție: nu grăbiți aluatul! Cu căt se va odihni în peliculă mai mult, cu atît plăcintele vor fi mai puhave!

Biluțele odihnite le întindem cu citorul, punem umplutura și le modelăm imediat. Adunăm plăcinta, dîndu-i formă de con. O ridicăm și ușor o apăsăm pe masă. Procedăm așa pînă la ultima. Lăsăm placintele să se odihnească pe masa unsă cu ulei 30 min, după care le întindem cu mîna în poziția în care stăteau, mai mult apasînd pe mijloc. Putem ușor trece peste ele cu citorul, dar dacă aluatul este bine odihnit, foarte ușor le putem modela și cu palmele.
Placintele modelate le prăjim în tigaie cu puțin ulei la foc mediu pînă se rumenesc frumos .

Placintele se servesc fierbinți. Pînă a le servi, le acoperim cu șervețele uscate de bucătărie, iar mai apoi cu un prosop gros. Poftă bună !
Bunica recomandă