Plăcinte împăturite la cuptor

Plăcinte împăturite la cuptor

Plăcinte la cuptor

Ingrediente:

  1. 300 ml.apa calduța
  2. 3,05 pahare faină (paharul de 250 gr.)
  3. 10 gr.drojdie
  4. 1 lingurita sare
  5. 1 lingura de zahar
  6. 1 ou.

Mod de preparare: primul pas va fi pregătirea umpluturii. Vom pregăti umplutura.Vom tăia dovleacul cuburi mici. Îl vom carameliza. Caramelizarea se face astfel: se topește în tavă 4-5 linguri de zahăr, se adaugă aici 40 gr de unt. Amestecăm bine pînă se omogenizează zahărul topit cu untul. Se pune dovleacul. Se amestecă. Se lasă la foc mic sub capac 10 min. Umplutura o putem pregăti la dorință.

Vom pregăti aluatul. Vom dizolva drojdia proaspătă în apa călduță cu zahărul, sarea și 1 lingură de făină. O vom lasa să fermenteze 15 min. Peste 15 min, vom adăuga oul bătut și făina. Făina o adăugăm treptat și o amestecăm în compoziție. Vom obține un aluat moale. Aluatul îl vom lăsa să se odihnească 1 oră.Peste 1 oră începem a lucra cu aluatul. Coca de aluat o vom împărți în 10- 11 biluțe. Le vom pune pe un platou sau într-o farfurie, le vom unge cu ulei abundent. Le vom lăsa să se odihnească acoperite 2 ore. Peste 2 ore vom putea lucra fiecare biluță fără ca să întindem turtele cu citorul.
Modelăm plăcintele pe masa unsă cu ulei. Biluta va fi moale, moale si doar cu palmele se va intinde foaie subtire. Le puteti da orice forma.

Punem plăcintele modelate în tava unsă cu ulei. Ungem plăcintele cu gălbenuș de ou. Le lăsăm să se odihnească în tavă 10 mim. Le dăm în cuptorul supraîncălzit la 180 C. Se coc timp de 30- 35 min. 

Bunica recomandă