Plăcinte la tigaie fără drojdie

Plăcinte la tigaie fără drojdie

                                          Plăcinte la tigaie fără drojdie

Îmi plac mult aceste plăcinte. Și știți de ce? Fiindcă la moment nu aveam drojdie, dar poftele de astfel de plăcinte erau foarte mari. Mi-am adus aminte de o rețetă de plăcinte pe tigaie care nu conține drojdii. Sunt foarte moi, aluatul este subțire, iar umplutura o pun din abundență. Am folosit brânză și mărar. Se prăjesc pe tigaie cu minim ulei. Într-un cuvînt, sunt fenomenale. Urmăriți în continuare ingredientele și rețeta.

Ingrediente: 300 ml apă de temperatura camerei, 1 ou, 1 lingură oțet de 6%, 1 linguriță sare, 550 gr făină.

Pentru umplutură am folosit 500 gr brânză de vaci, 1 mînă de mărar, sare după gust.

Amestecăm mai întîi ingredientele lichide, apoi adăugăm sarea și treptat făina. Frămîntăm un aluat moale. Îl lăsăm pe masă acoperit 20 min.

Despărțim aluatul în 8 bile egale. Le lăsăm să se odihnească 15 min.

Modelăm plăcintele. Fiecare bilă o divizăm în 2 părți. Una mai mare decît alta. Le întindem cu citorul. Diametrul celor două foi, la fel vor fi diferite ( una mai mare decît alta).




Punem fiecare plăcintă pe rînd în tigaia încinsă cu ulei. Le prăjim pe ambele părți pînă se rumenesc frumos. La fel procedăm cu toate plăcintele. Poftă bună.