Plăcinte moi pe tigaie

Plăcinte moi pe tigaie

                                                             Plăcinte pe tigaie

Ingrediente: 350 ml lapte, 20 gr drojdie proaspătă, 1 linguriță sare, 0,5 lingură zahăr, 500- 550 gr făină.

Pentru umplutură vom avea nevoie de 400 gr brănză proaspătă de vaci+ 1 ou+ sare după gust și piureu de cartofi+ piper+ sare după gust+ ceapă rumenită.


Pentru o fermentare mai rapidă a drojdiei, vom freca drojdia și zahărul cu o lingură pînă ce drojdia va obține o consistență lichidă.( 5 min) Vom turna într-un vas laptele călduț, vom adăuga drojdia și sarea, apoi vom presura treptat făina cernută. Vom pune 500 gr făină, dar dacă aluatul se va lipi de mîni, vom mai presura făina rămasă. Trebuie sa obținem un aluat moale, moale pe care îl vom unge cu puțin ulei și îl vom pune să se odihnească acoperit 20 min. Vom lucra pe masa unsă cu ulei. Împărțim aluatul în 14 bile mici. Le ungem cu ulei și le lăsăm acoperite 15 min.

Modelăm fiecare plăcintă.Ca aluatul sa nu crească prea tare, vom prăji plăcintele în două tigăi odată. După ce modelăm plăcintele, le lăsăm 5 min. să se odihnească pe masă, apoi le punem în tigaie să se prăjească. Plăcintele se rumenesc sub capac la foc mic. Pentru o plăcintă avem nevoie de 2 foi. Întindem foile. Pe una din ele punem umplutura. Cealaltă foaie o punem deasupra. Lipim marginile.




După ce s-au rumenit frumos, punem fiecare plăcintă pe un platou tapetat cu hîrtie. Le acoperim cu un prosop.


Poftă bună...