Plăcinte pe tigaie pe bază de zer

Plăcinte pe tigaie pe bază de zer

                                                                  Plăcinte pe tigaie

Deseori ne întrebăm,  ce să mai pregătim din zerul rămas de la brânză? De multe ori avem tendința de a-l arunca, dar nici nu ne dăm seama ce bunătate este. Multe am pregătit din zerul rămas, dar am zis să încerc și plăcinte pe tigaie. Această reșetă este neobișnuită, prin faptul că, aluatul conține doar praf de copt, deaceea nu este nevoie ca să-l lăsăm să se odihnească prea mult. Este un aluat flexibil, iar plăcintele sunt întradevăr delicioase. Iată ingredientele și pașii pe care i-am urmat.

Ingrediente: 250 ml.zer, 1 lingurita praf de copt, 1 linguriță sare, 1 lingura de zahăr, 1 ou,3 pahare si jumatate de făină(paharul de 250 ml.).Puneti la inceput doar 3 pahare si mai apoi restul.

Umplutura o putem face la dorință. Eu am folosit brânză+ ou+ sare și cartofi piureu.

Mai întîi amestecăm zerul cu sarea și zahărul. Într-o farfurie aparte batem oul și îl adăugăm în compoziția de zer. Praful de copt îl amestecăm cu făina și o adăugăm în compoziție. Frămîntăm aluatul, astfel încît să obținem o cocă de aluat netedă. Lăsăm coca de aluat să se odihnească 10 min.

Facem biluțele ( 8-10 bucăți). Le lăsăm 10 minute acoperite cu un prosop pe masa presurată cu făină. Întindem biluțele și lăsăm turtele să se odihnească puțin.

Pestre 10 minute putem modela plăcintele. Ar fi bine să le modelăm pe toate și mai apoi să le prăjim. În așa fel se vor odihni înainte de a fi prăjite.

Se prăjesc pe tigaia încinsă cu ulei. Se pun pe un șervețel de hîrtie ca să se absoarba uleiul, apoi pot fi servite. Sunt sigură că vor fi preferatele voastre. Poftă bună.Bunica recomandă