Umplutura 500- 600 gr brînză proaspătă de vaci, 1-2 ouă, sare după gust.
Mod de preparare:frămîntăm aluatul bine,bine. Aluatul trebuie să fie moale, nu vîrtos. De cîteva ori îl batem de masă pentru a se aera mai bine. Îl mai frămîntăm 5 minute pe masa presurată cu făină pînă coca de aluat va deveni netedă. Lăsăm aluatul să se odihnească învelit cu un prosop.
Împărțim aluatul în bucăți egale. Facem bile. Le punem pe masa presurată cu făină, acoperite să se odihnească timp de 20-25 minute.
Întindem bilele cu citorul. Turtele le ungem generos cu ulei. Lăsăm să se odihnească 15-20 minute.
Ungem masa cu ulei bine,bine.Întindem cu mîna turtele subțire, subțire. Marginile foii de jur împrejur le scoatem. Foaia o tăiem fîșii. Ungem foaia cu ulei. Punem umplutura și modelăm plăcintele în formă de triunghi. Daca dorim pe foaia întinsă subtire punem umplutura si ii dam forma de invirtita.
Poftă bună