Plăcinte triunghi

Plăcinte triunghi

 Plăcinte triunghi

Ingrediente:


  1. 300 ml apă de temperatura camerei
  2. 2 lingurițe sare,2 linguri de ulei
  3. făină cît cuprinde ( 500- 550 gr). O cantitate exactă nu o pot da, deoarece depinde mult de umeditatea și calitatea făinii. Folosiți făină de calitate superioară.

Umplutura 500- 600 gr brînză proaspătă de vaci, 1-2 ouă, sare după gust.

Mod de preparare:frămîntăm aluatul bine,bine. Aluatul trebuie să fie moale, nu vîrtos. De cîteva ori îl batem de masă pentru a se aera mai bine. Îl mai frămîntăm 5 minute pe masa presurată cu făină pînă coca de aluat va deveni netedă. Lăsăm aluatul să se odihnească învelit cu un prosop.Împărțim aluatul în bucăți egale. Facem bile. Le punem pe masa presurată cu făină, acoperite să se odihnească timp de 20-25 minute.Întindem bilele cu citorul. Turtele le ungem generos cu ulei. Lăsăm să se odihnească 15-20 minute.Ungem masa cu ulei bine,bine.Întindem cu mîna turtele subțire, subțire. Marginile foii de jur împrejur le scoatem. Foaia o tăiem fîșii. Ungem foaia cu ulei. Punem umplutura și modelăm plăcintele în formă de triunghi. Daca dorim pe foaia întinsă subtire punem umplutura si ii dam forma de invirtita.

Le punem în tavă. Le ungem cu ou+ smîntînă. Le dăm în cuptor pe 25- 30 minute, la 180 grade. După ce le scoatem, le ungem putin cu apă si mai apoi cu unt topit. Le acoperim cu un prosop gros pe 20 minute. Poftă bună
 


Bunica recomandă