Prăjitură Vulcan

Prăjitură Vulcan

                                                                           Prăjitura Vulcan

Ingrediente blat: 4 ou, 150 ml lapte, 75 ml ulei, 120 gr zahăr, 1 plic praf de copt, un praf de sare, 3 linguri cacao, 300 gr făină.

Ingrediente umplutură: 600 ml lapte, 60 gr amidon, 50 gr unt, 100 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 ou.

Aceasta rețetă necesită mai întîi prepararea umpluturii. Umplutura sau crema se prepară foarte simplu. Se pune laptele rece într-un ceaun mic. Tot atunci se adaugă îl lapte oul bătut, zahărul și zahărul vanilat. Se amestecă bine vreo 2-3 min. Compoziția se pune pe foc. Amestecăm încontinuu pînă crema dă în fierbere.

După ce a început crema a fierbe, tot atunci punem untul. Amestecăm pînă ce untul s-a topit și o luăm de pe foc.

O acoperim cu peliculă alimentară. Nu e nevoie ca crema să se răcească pentru a o pune în compoziția de aluat. Crema poate fi rece sau caldă.

Pentru blat vom amesteca cele 4 ouă cu zahărul și sarea.

Vom adăuga laptele, apoi uleiul. Amestecăm bine.

Cu ajutorul unei site punem treptat cacao, praful de copt și făina. Amestecăm iarăși.


Punem aluatul într-o tavă ( 23 cm) tapetată cu hîrtie.

În mijlocul aluatului punem cu un polonic crema.

Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 45- 55 min ( poate chiar și pe 1 oră, în dependență de cuptor).

După ce scoatem prăjitura din cuptor, nu o tăiem fierbinte. Se taie după ce se răcește. Dacă dorim ca crema sa curgă din interior în timul tăierii, prăjitura trebuie să fie de temperatura camerei. Dacă dorim să obținem o crema mai solidă la tăiere, prăjitura se lasă în frijider pînă se răcește complet. Prăjitura se decorează la dorință.

Aceasta este prăjitura după ce a stat la rece 3-5 ore.

Poftă bună!!!







Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește