Rulada cu dovleac și miez de nuci

rulada

Ruladă cu dovleac și miez de nuci.

Rețeta la aluat:

  1. 1 pahar de lapte(t.camerei)
  2. 1 lingurița de zahar
  3. 0,5 linguriță sare
  4. 0,5 linguriță praf de copt
  5. 0,5 lingurita drojdie uscata
  6. 4 linguri ulei
  7. Faină cît cuprinde (aluatul ca pentru plăcinte, molcuț).

ETAPE ALUAT:

Frămîntăm bine aluatul și îl punem sa se odihnească 30 minute acoperit cu un prosop. Îl împărțim proporțional, facem biluțe și le lăsăm iarăși, pe 20 minute, să se odihnească. Le întindem puțin și le punem in farfuria pregătită din timp cu 1 lingură de făină+ 3 linguri de amidon de cartofi. Le tăvălim bine prin amestecul pregătit și le punem una peste alta (4 la număr). Foile sa fie egale, căci la întindere să nu ramână în urmă vreo una. După ce le-am așezat una peste alta, le întindem cu sucitorul, începind de la mijloc spre marginea foii. Le întindem nu tare subțire. Ungeti abundent foile cu amestecul din amidon, în special marginile. Din aluatul dat obținem două rulade.
Dupa ce am terminat de intins foile,le desprindem una cite una,iar restul de amidon îl înlăturăm  cu o periuță.Eu am luat fiecare foaie in miina și am mai intins-o (cât am socotit  de cuviință).

Umplutura:

Dovleacul curățit de coajă, îl trecem prin răzătoare și îl caramelizăm pe tigaie în unt + zahăr (150 gr unt + 150 gr zahar), 1plic zahar vanilat. Miezul de nuci îl prăjim puțin in tigaie fără ulei.

 Punem prima foaie pe masă și punem umplutura de dovleac .Peste ea punem a doua foaie și iaraşi punem umplutura. O rulăm, o ungem cu gălbenuș de ou și o punem în tava tapetată cu hîrtie si o dam in cuptor.Cind e gata,o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahăr pudră.

Se coace la temperatura de 180 grade, 30- 35 min.

Poftă bună !!!Bunica recomandă