Tagliatelle ca la bunica

Tagliatelle ca la bunica

                                                         Tagliatelle cu sos de roșii și piept de pui

Niciodată nu mă complic în a prepara ceva gustos. Vreau ceva gustos, deschid frigiderul și mă orientez cum aș putea combina ingredientele. Astăzi vă prezint tagliatelle cu sos de roșii, piept de pui și măsline. Puteți înlocui tagliatelle-le cu paste de care preferăm. Putem folosi măsline verzi și negre, și cașcaval de care avem. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente pentru 4 porții : 400 gr tagliatelle, 300 gr sos de roșii sau 300 gr de roșii trecute prin blender, 200 ml apă, 100 gr ulei de măsline, 1 piept de pui ( 350 gr), 150 gr măsline, 150 gr cașcaval ( eu am folosit parmegiano), 2 cepe mijlocii, piper după gust, 1 frunză de dafin, 1 stiblă de rozmarin la dorință.

Pregătim ingredientele. Pieptul de pui îl tăiem felii. Ceapa o tăiem mărunt. Măslinele le tăiem în jumătate. Cașcavalul îl trecem prin răzătoare. 

Într-o tigaie încăpătoare încinsă cu ulei punem la călit pieptul de pui. Peste 5-7 min adăugăm ceapa. Totul se călește vreo 10 min. 

Adăugăm sosul de roșii sau roșiile date prin blender. Adăugăm apa și măslinele. Punem frunza de dafin și rozmarinul. Gustăm dacă sosul necesită sare. Acoperim tigaia cu un capac. Lăsăm sosul să fiarbă la foc min 15 min. Între timp pregătim pastele. După ce sosul e gata, adăugăm pastele și amestecăm. 


Tagliatelle cu sos de roșii și piept de pui se servesc presurate cu cașcaval. Poftă bună!!!


Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește