Tăieței de casă fără ouă

Făieței de casă fără ouă

Tăieței fără ouă

Doar 2,3 ingrediente ne pot salva, cînd avem nevoie de tăieţei pentru o supă sau o altă mîncare, sau nu avem ouă in casă. Şi nu numai, căci sunt mulţi dintre D-voastră, care nu toleraţi oule, fie că sunteţi alergici la ele sau chiar nu vă plac. Aceşti tăietei rezolvă orice problemă din cele enumerate, cu mult mai mult, nu necesită mare efort, sunt făcuţi din cele mai simple ingrediente şi accesibile tuturor gospodinelor. Așadar, să trecem la acţiune.

Ingrediente: 100 ml.apă de t.camerei,1 lingură de ulei,170-180 gr.făină,(depinde de umeditatea făinii), turmenic praf pe vîrf de linguriţa (pentru o culoare mai galbenă,dar e şi benefic). Aluatul neapărat trebuie să fie vîrtos.

Mod de preparare: Uleiul îl turnam în apă,amestecăm, după care adăugăm făina amestecată cu turmenicul (curcuma in l.rusă) şi trecută prin sită. Frămîntăm aluatul pînă obţinem o cocă netedă şi vîrtoasă.

Nu lăsăm aluatul să se odihnească ,ci imediat îl întindem. Presurăm foaia întinsă abundent cu făină.


Rulăm foaia şi tăiem tăiețeii.

Tăieţeii vor fi ,,scäldaţi" în făină, dar nu ne deranjăm, căci îi vom trece prin sita de cernut făină înainte de ai folosi.

Tăieţeii îi putem folosi pentru orice bucate .Spor la treabă!


Bunica recomandă