Tăieței de casă

Tăieței de casă

 Tăieței

Ingrediente:

  1. 4 ouă mari
  2. 2 pahare de 250 gr de făină.





Se amestecă ouăle cu telul bine, bine.



Peste ouăle amestecate se pune făină. La început un pahar, al 2-lea pe jumătate. Se frămîntă bine, bine. Se adaugă din jumătatea rămasă, atît cît necesită aluatul. Se frămîntă bine, bine pînă obținem un aluat uniform, neted și foarte vîrtos.Se lucreaza fără făina presurata pe masa. Coca de aluat se odihnește acoperită 10- 15 minute după care se întinde subțire pe masă fără făină.Foaia intinsa o lasam sa se usuce putin,periodic întorcînd-o .



Se taie după dorință, mai înguști,mai micuți sau mai mari. Mai subțiri îi folosesc pentru zeamă, supe, iar mai grosuți pentru lapte cu taieței, pentru taieței cu brânză s.a.










Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește