Tăieței de casă

Tăieței de casă

                                                                                  Tăieței

Ingrediente: 4 ouă mari, 2 pahare de 250 gr de făină.


Se amestecă ouăle cu telul bine, bine.

Peste ouăle amestecate se pune făină. La început un pahar, al 2-lea pe jumătate. Se frămîntă bine, bine. Se adaugă din jumătatea rămasă, atît cît necesită aluatul. Se frămîntă bine, bine pînă obținem un aluat uniform, neted și foarte vîrtos.Se lucreaza fara faina presurata pe masa. Coca de aluat se odihnește acoperită 10- 15 min după care se întinde subăire pe masă fără făină.Foaia intinsa o lasam sa se usuce putin,periodic intorcind-o .

Se taie după dorință, mai înguști,mai micuti sau mai mari.Mai subtiri ii folosesc pentru zeama,supe,iar mai grosuti pentru lapte cu taietei,pentru taietei cu brinza s.a...