Tort sărat cu carne, ciuperci și cașcaval

Tort sărat cu carne, ciuperci și cașcaval

                                                                   Tort sărat

Ingrediente: 6-8 clătite fără zahăr ( doar cu sare), 400 gr carne tocată, 250 gr ciuperci, putem pune în tocatură un sfert din ceapă (la dorință), 200 gr cașcaval, sare și piper după gust, pentru decor puteți folosi legume și verdeață.

Pentru acest aperitiv vom avea nevoie de clătite, a căror margini le vom tăia atent pentru ca totrtul nostru să nu fie uscat pe margini.

Vom pregăti umplutura. Vom da prin blender ciupercile.


Într-o tigaie vom căli ușor carnea tocată ( 15 min), după care vom adăuga ciupercile. Vom amesteca compoziția pînă ce se va evapora tot sucul de la ciuperci. Vom pune sare și piper după gust.

Cașcavalul îl vom da prin răzătoare.

Vom tapeta o tavă cu hîrtie de copt (marginile, la fel). Ordinea aranjării va fi în felul următor: clătită, compoziția din carne, cașcaval, clătită. Procedăm la fel cu toate clătitele și umplutura. Aranjarea se termină cu clătita.

Acoperim tava în folie de aluminiu și o dăm în cuptorul supraîncălzit la 200C, timp de 30-35 min. După ce scoatem tava din cuptor, o lăsăm la temperatura camerei puțin să se răcească, după care o putem decora cu legume și verdeață.

Poftă bună.
Bunica recomandă