Turte cu brînză

Turte cu brânză

                                                             Turte cu brânză

Întotdeauna mi-au plăcut turtele cu brânză de oi. Le fac și acum copiilor mei, mai ales atunci cînd nu este pâine în casă. Ei pur și simplu le adoră. Sunt facute din cele mai simple ingrediente, trebuie doar să respectăm etapele de preparare, astfel încît să obținem turte moi cu bule de aer în interior.Un adevărat deliciu !!! Urmăriți ingredientele și etapele de preparare.

Ingrediente:600 gr.făină,400 ml. apă,10 gr.drojdie uscata,1 lingurita sare, brânză de oi sărată.

Într-un vas turnăm putina apa calduta din cantitatea de apa pregatita pentru aluat. Adăugăm drojdia ,așteptăm vreo 10 min ca drojdia să se dizolve in ea. Drojdia dizolvata o punem in restul apei.Incorporam făina cernută. Frămîntăm un aluat moale care se va lipi puțin de mâini. Lăsăm coca de aluat să se odihnească la loc cald, acoperit cu un prosop timp de 40 min. Peste 40 min adăugăm brânza. Îl frămîntăm si il mai lasam pe 20 min.


Divizăm aluatul în 5 bile egale. Lucrăm pe masa unsă cu ulei. Le lăsăm 10 min să se odihnească, după care modelăm turtele pe masa unsă generos cu ulei. Găurim turtele cu un cutit.


Începînd cu prima turtă le începem a prăji. Le prăjim pe tigaia încinsă cu ulei pe ambele părți la foc mic. În timpul prăjirii, punem capacul.

Turtele sunt gata. Poftă bună.


Bunica recomandă