Turte cu codițe de ceapă și verdeață

Turte cu codițe de ceapă și verdeață

                                                                        Turte cu verdeață

Atit de simple,dar atit de gustoase si pline de amintiri,turtele pe care le facea mama , le fac deja eu copiilor mei,caci sunt preferate si de ei.Si cum sa nu le faci cu verdeata,daca e primavara si e atit de multa....O aroma nemaipomenita cind le coci ....Se fac foarte repede si repede dispar...

Ingrediente :500 ml.zer(chefir,lapte acru ),1 ou,1,2 linguri de zahar,2 lingurite de sare,2 plicuri praf de copt,5-6 pahare(paharul de 250 gr.) de faina,ceapa verde,patrunjel,marar,frunze de telina sau alta verdeata preferata.

Verdeata o taiem cit mai marunt.

O adaugam in aluatul pregatit din ingredientele enumerate in reteta.Aluatul trebuie sa fie moale,moale.Turtele nu se cacilesc cu citorul.Punem tigaia la foc mediu,turnam uleiul rafinat.Alaturi de vasul cu aluat punem un vas cu putin ulei,muiem palmele in ulei,cu lingura punem aluatul in palme si le rotunjim ca pe brinzoaice.Le punem in uleiul incins si cu o lingura de lemn (eu chiar cu degetele)le mai intindem direct in tigaie.

Practic asa metoda,deoarece numai cu un aluat asa moale,turtele cu verdeata se primesc moi,cu textura aerata si nemaipomenit de gustoase..

Asa turte sunt moi si gustoase chiar si cind se racesc..Iar aroma ce o raspindesc, cind le prajim , e de nedescris...Mmmm...o bunatate,dragi gospodine..

Pofta buna...!