Turte foioase cu cașcaval

Turte foioase cu cașcaval

                                               Turte foioase cu cașcaval

Vi s-a întîmplat să vă sculați dimineața și sa nu știți ce să pregătiți pentru familie? Așa s-a întîmplat și mie. Deschid frigiderul, iau cașcavalul. Pun făina pe masă și îmi amintesc că cîndva văzusem niște turte foioase și doar modul de modelare. Ce idee minunată!!! Aluatul îl fac după placul meu. Mi-a ieșit minunat. Doar am cîntărit ingredientele. Rezultatul a fost minunat. Am uns tigaia cu puțin ulei și le-am copt la foc mic. Dar s-ar putea de copt turtele și fără ulei la foc mic. Sunt pur și simplu delicioase. Putem înlocui cașcavalul cu brînză proaspătă de vaci. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare. Din cantitatea ingredientelor obținem 6 turte cu diametrul 16 cm.

Ingrediente: 200 ml apă, 1 ou, 3 linguri ulei, 1 linguriță rasă sare, 400 gr făină, 250 gr cașcaval ( eu am folosit mozarella, îl trecem prin răzătoare), 50 gr unt topit.


Preparăm aluatul. Într-un vas batem oul. Turnăm apa călduță și adăugăm sarea și uleiul. Amestecăm. Punem treptat făina. Frămîntăm aluatul vreo 7 minute. Modelăm o cocă de aluat  moale. O lăsăm pe masă acoperită cu un prosop ( timp de 20 min). 


Peste 20 min modelăm 6 bile egale. Lucrăm pe masa unsă cu puțin ulei ( nu exagerați). După ce am terminat de modelat bilele, începem să lucrăm cu prima. 

Modelăm turtele ( ca în imagini). Întindem foaia, o ungem cu puțin unt. Facem tăieturi, punem umplutura și o modelăm. Le modelăm pe toate odata, le întindem cu citorul de mărimea 16 cm,  apoi le coacem pe tigaie.






Peste 10 min turta modelată se întinde cu citorul.

Turtele se coc pe tigaia unsă cu ulei pe ambele părți. Se poate de copt turtele fără ulei.

Turtele foioase cu cașcaval sunt gata. Poftă bună.





Bunica recomandă