Turte mici pe bază de chișleag

Turte mici pe bază de chișleag

                                                     Turte mici pe bază de chișleag

 Se întîmplă uneori să nu avem pîine în casă sau să avem mult chișleag și să nu știm ce să mai pregătim din el, deaceea vin cu această soluție. Din 200 ml de chișleag am pregătit niște turte mici pentru toată familia. Sunt foarte delicioase cu magiun, dulceață sau smîntînă. Aluatul este aerat și moale, iar etapele sunt dintre cele mai ușoare. Urmăriți ingredientele și etapele.

Ingrediente: 200 ml chișleag ( îl puteți înlocui cu iaurt, chefir, lapte), 400 gr făină, 15 gr drojdie proaspătă, 0,5 linguriță sare, 0,5 lingură zahăr, 3 linguri ulei.

În vasul în care vom pregăti aluatul vom pune drojdia și zahărul. Vom freca cu lingura cele două ingrediente, pînă ce drojdia va avea o consistență lichidă.


Tot aici adăugăm sarea, chișleagul și treptat făina. Nu frămîntîm pînă la gata aluatul. Adăugăm uleiul. S-ar putea ca aluatul să se lipească de mîini, dar odată ce vom adăuga uleiul aluatul va fi elastic și flexibil. Punem aluatul să se odihnească la temperatura camerei timp de 40-50 min pînă se va dubla în volum.


Punem coca de aluat pe masa unsă cu ulei. Cu citorul modelăm o turtă mare. Modelăm turtele cu ajutorul unui cerc. Le lăsăm să crească vreo 10 min, după care le prăjim pe tigaia încinsă cu ulei la foc mic.


După prăjire turtele vor fi cam tari, deaceea le vom înveli pe toate la rînd în peliculă alimentară. peste 5-7 min vom observa cum crusta de deasupra se înmoaie. Din restul aluatului, putem face cîteva pateuri cu umplutură la dorință. Turtele se servesc calde cu smîntînă sau dulceață. Poftă bună.

Bunica recomandă