Turte pe bază de bicarbonat de sodiu

Turte pe bază de bicarbonat de sodiu

Turte coapte pe tigaie

Deseori se poate întîmpla ca gospodinele să nu aibă drojdie în casă. Însă această nu este o piedică pentru a prepara niște turtițe gustoase pe tigaie. Vom avea nevoie de minim ingrediente, deaceea chiar aș spune că sunt și econome. Poate că avem iaurt sau chefir în casă care e pe cale să-și termine valabilitatea. Vă recomand aceste turte gustoase pe tigaie care se fac într-un timp rapid și fără mari bătăi de cap. Iată ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 250 ml chefir sau iaurt ( 2,5% grăsime, de o consistență lichidă), 1 ou ( îl puteți exclude), 1 linguriță rasă de sare, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță rasa bicarbonat de sodiu, 400 gr făină, 3 linguri ulei.

Într-un vas amestecăm făina cu sarea și bicarbonatul de sodiu. Dacă nu doriți ca să persiste gustul de bicarbonat de sodiu, îl puneți în chefir și lăsați amestecul 10 min. Eu l-am pus direct în făină.

Amestecăm chefirul cu oul.

Turnăm amestecul de chefir în făină. Frămîntăm un aluat moale, dar lipicios. Nu frămîntăm aluatul pînă la sfîrșit, dar punem cele 3 linguri de ulei. În așa fel aluatul nu se va lipi de mâini. Îl învelim în peliculă alimentară și îl punem la rece pe 20 minute.

Divizăm aluatul în 5 biluțe egale. Modelăm turtele pe masa presurată cu făină. Le coacem ( fără ulei) pe tigaie la foc mic pe ambele părți CU CAPAC.


Turtele sunt gata. Poftă bună.
Bunica recomandă