Salată cu vînătă în stil coreean
Ca să diversificăm puțin în bucătărie, v-aș recomanda o salată picantă, aromată și foarte delicioasă pe care o puteți pregăti doar din cîteva ingrediente. Este preferata bărbaților, iar gustul dulce-acrișor va cuceri papilele gustative. Se prepară foarte rapid în cel mai scurt timp. Se poate servi alături de carne, paste, pește și cereale. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare.
Ingrediente: 1 vînătă, 1 ardei roșu, 2 morcovi, 40 ml ulei rafinat, 2-3 căței striviți de usturoi, sare și piper după gust, 1 linguriță coreandru măcinat sau boabe, 2 lingurițe zahăr, 2 linguri oțet sau suc de lămîie.
Vînăta o spălăm bine și o tăiem fîșii lungi. O presurăm cu sare și o lăsăm 30 min să elimine puțin din suc.
Între timp pregătim morcovul și ardeiul. Morcovul îl trecem prin răzătoare, iar ardeiul îl tăiem fîșii subțiri și lungi.
Călim vînăta pe tigaia încinsă cu puțin ulei la foc mediu ( 2-3 min). Amestecăm periodic. Lăsăm să se răcească, după care o adăugăm la morcov și ardei. Adăugăm celelalte ingrediente, inclusiv și cele 40 ml ulei. Amestecăm salata.
O putem servi după pregătire sau peste 1-2 ore după pregătire, însă o vom pune la rece.
Poftă bună.