Salată Cuibul rîndunicii

Salata Cuibul rîndunicii

                                                    Salată Cuibul rîndunicii

Ați avut vreodată momente cînd inprovizați ceva și vă reușește de minune? Așa a fost în cazul meu cînd aveam de gînd să prepar o salată. Mi-a plăcut mult stratul din exterior, am combinat ingredientele din interiorul salatei, iar rezultatul a fost peste așteptari. Am folosit morcovul coreean, preferatul meu și solicitatul pe o masă de sărbătoare. Puteți prepara maioneza în condiții casnice, dacă o evitați pe cea din comerț. Mie mi-a plăcut mult felul în care am combinat ingredientele și sper să vă placă și vouă. 

Ingrediente: 300 gr piept de pui fiert, 250 gr ciuperci, 150 gr morcov coreean, 3 cartofi mari, 170-200 gr maioneză, sare după gust.

Pregătim ingredientele. Pieptul de pui îl fierbem și îl desprindem cu mâinile felii. Ciupercile le tăiem felii și le călim pe tigaie cu puțin ulei. Punem sare după gust. Le punem pe o farfurie tapetată cu hîrtie să absoarbe uleiul.


Pregătim cartofii. Îi dăm prin răzătoare pentru morcov coreean. Le punem în apă rece pe 10 min să iasă amidonul. Le scoatem din apă pe un șervete de hîrtie să absoarbe apa. Îi prăjim în ulei pe rînd într-un castron. Îi scoatem pe un șervete de hîrtie să absoarbe uleiul. Punem sare după gust.Aranjăm straturile. Primul strat va fi pieptul de pui. Al doilea strat sunt ciupercile. Al treilea strat este morcovul. Ultimul strat va fi cartofii pe care îi vom aranja frumos. Între straturi punem maioneza și ceapă verde la dorință. Decorăm salata cu verdeață sau ouă.Bunica recomandă