Salata Gingășie

Salata Gingășie

                                                    Salata Gingășie

Ingrediente: 3-4 cartofi fierți decojiți, 2 morcovi mari fierți decojiți, 3 castraveți murați, 1 cutie de ton conservat, 1 ceapă, 200 gr maioneză, sare la dorință.

Pentru această salată avem nevoie de un cerc pentru salată sau un cerc pentru checuri. Ungem pereții cercului cu ulei și îl punem pe farfuria în care vom pune straturile. Se dau cartofii și doar 1 morcov prin răzătoare. Al doilea morcov îl vom da prin blender. Ceapa se taie mărunt. Castraveții se taie pai. Primul strat pe care îl vom pune, vor fi cartofii dați prin răzătoare, vom pune deasupra maioneza.

Al doilea strat va fi ceapa. Al treilea strat va fi tonul. După ce vom pune proporțional tonul, nu il vom unge cu maioneză, ci vom pune morcovul , apoi maioneza.


Al patrulea strat vor fi castraveții tăiați și maioneza.

Ultimul strat va fi morcovul dat prin blender pe care îl vom netezi cu spatula.

Vom scoate atent ,trăgînd-ul în sus. Salata o vom decora la dorință.

Poftă bună!!!