Salată în coajă de ananas

Salată în coajă de ananas

                                                                Salată în coajă de ananas

 Această salată în coajă de ananas este deosebită prin faptul că coaja de la ananas nu o aruncăm, ci aranjăm salata în ea...Este o metodă deosebită de decorare a mesei de sărbătoare. Jumătate din miezul de ananas îl folosim ca ingredient pentru salată, iar jumătate îl putem folosi la un desert... Dacă suntem iubitori de ananas și de gustul lui dulce- acrișor, putem folosi tot miezul. Depinde de cantitățile celorlalte ingrediente. Combinația dintre ananas, carne și ardei este foarte deosebită și exotică. Putem folosi și ananas conservat fără a pune salata în coajă. Cantitățile ingredientelor sunt pentru 4 persoane.

Așa cum am menționat, vom avea nevoie de coaja unui ananas. Tăiem ananasul în jumătate cu tot cu frunze. Scoate cu ajutorul unui cuțit sau lingure tot miezul, fără ca să ajungem la coajă. 

Îngrediente salată: jumătate de piept de pui , jumătate de ananas sau chiar mai mult, 250 gr maioneză, 1 ardei gras, 120 gr porumb, 200 gr ciuperci conservate,sare după gust.

Tăiem ardeii cuburi, pieptul de pui îl feliem cu mîna sau îl tăiem în lung. Ananasul îl tăiem cuburi.


Amestecăm îngredientele, adăugăm porumbul și maioneza. Punem sare după gust.

Amestecăm bine salata și o aranjăm în coajele de ananas. Poftă bună...