Salata Olivier

Salata Olivier

                                                                        Salata Olivier

  Salata Olivier este foarte populară în Rusia și este pregătită la toate mesele de sărbătoare. Salata originală a fost pentru prima dată preparată în anul 1860 de bucătarul belgian Lucien Olivier sub denumirea franceză de salade de gibier la restaurantul Ermitaj (Эрмитаж), unul dintre cele mai mari restaurante din Moscova. Rețeta originală a fost păstrată secretă și s-a pierdut în anul 1905 când restaurantul Ermitaj și-a închis porțile. Se știe doar că rețeta cuprindea delicatese scumpe, carne de vânat, raci și mazăre. Pe parcursul anilor, această ingredientele acestei salate au fost înlocuite cu ingrediente mai ieftine și accesibile. Salata  Olivier cuprinde legume și cubulețe mici de carne sau parizer legate cu maioneză.

Ingrediente: 4 cartofi fierți, 2 morcovi mari fierți, 4 ouă fierte, 300 gr șuncă, 1 ceapă medie, 3 castraveți murați, 1 cutie mazăre conservată, 300 gr maioneză, sare și piper după gust.

Se taie cuburi mici morcovii, cartofii, ceapa, ouăle, castraveții și șunca. Ingredientele tăiate se pun într-un vas. Se adaugă aici mazărea conservată, sarea și piperul. 

Se adaugă maioneza și se amestecă bine. Poftă bună.Bunica recomandă