Salată Sănătate

Salată Sănătate

                                                    Salată Sănătate

Sfecla roşie este una dintre cele mai benefice legume pentru organism. Este o legumă miraculoasă pe care ar trebui s-o consumăm mult mai des decît am crede. Și știți de ce? Pentru că este o sursă excelentă de vitamina A, B, C, E, B1, B2, B2, C, K , acid folic dar si fibre, magneziu, fier, cupru si fosfor. Sfecla roșie scade tensiunea arterială și te protejează de bolile cardiovasculare.

 Sucul proaspăt de sfecla roșie are efect antiinflamator și este un remediu eficient pentru stările de epuizare fizică. Consumul de suc de sfeclă roșie ( într-un mod echilibrat) oferă energie şi vitalitate pe parcursul unei zile. Studiile arată că, sucul de sfeclă pare să ajute organismul să răspundă mai bine la diferite sarcini, balansând nivelul de oxigen consumat şi crescând nivelul de rezistenţă a corpului.

Aceastea sunt doar cîteva motive pentru care ar trebui să consumăm sfecla roșie. O putem folosi în prepararea diferitor salate, sucuri, ciorbe și altor mîncăruri. Astăzi vreau să va prezint o salată pe care, cu siguranță o cunoașteți și pe care, probabil, o consumați, mai ales în anotimpul rece. Este vorba de salata cu sfeclă roșie, pe care am denumit-o Sănătate. Urmăriți în continuare rețeta.

Ingrediente: 350 gr sfeclă roșie fiartă sau coaptă cu tot cu coajă, 1 ceapă mare, 150 ml ulei, 2 căței de usturoi, 150 gr miez de nuci, 50 gr semințe de floarea- soarelui, sare și piper după gust.

Ingredientul principal al acestei salate minunate este sfecla roșie, pe care o vom fierbe ( sau o vom coace în folie de aluminiu) cu tot cu coajă. După ce sfecla s-a răcit, o decojim.

Vom avea nevoie de un vas în care vom trece prin răzătoare sfecla roșie.

Vom pregăti ceapa. O vom căli ușor vreo 5-7 min pe tigaia încinsă cu cele 150 ml ulei. Să avem grijă ca ceapa să nu ardă, de altfel salata va avea un gust amărui.

Vom pregăti miezul de nuci și semințele.

La sfecla trecută prin răzătoare, vom adăuga ceapa cu tot cu ulei, miezul de nuci, semințele, usturoiul strivit, sarea și piperul după gust.

Vom amesteca salata. Salata Sănătate este gata. Poftă bună.Bunica recomandă